Bohça Börek Tarifi
Bohça Börek tarifi: Bohça Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Bohça Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Bohça Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yufka
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet yumurta akı
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) zeytinyağ
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 20 dal maydanoz
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Bohça Börek tarifi nasıl yapılır?
- Bir karıştırma kabında beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta akı, pul biber ve saplarını kenara ayırdığımız ince kıyılmış maydanozu iyice karıştıralım.
- Maydanoz saplarının içine kaynar su döküp 15 dakika bekleyelim.(Yumuşaması için)
- Ayrı bir karıştırma kabında zeytin yağı, yumurta sarısı ve yoğurdu iyice çırpalım ve yufkamızın sosunu hazırlayalım.
- Yufkamızı düz bir tezgaha serelim. Sosumuzu her tarafına gelecek şekilde sürelim. Ardından bir tatlı tabağını ters çevirip yufkanın üzerine koyalım.
- Tabağın şeklinde yufkalarımızı yuvarlak keselim. İç malzemesini koyup yufkanın uçlarını bohça gibi toplayalım.
- Yumuşayan maydanoz saplarıyla yufkamızın uçlarını bağlayalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim . Bütün yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edelim. Üzerine de sos sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra çıkarıp sıcak sıcak servis edelim. Afiyetler olsun!
Bohça Börek tarifinin püf noktası nedir?
Böreğin sosunun her tarafına sürülmesine dikkat edin .
Bohça Börek tarifi için servis önerisi
Sıcacık böreğimizi çayla servis edebilirsiniz.