Böğürtlenli Tart Tarifi
Böğürtlenli Tart tarifi: Böğürtlenli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Böğürtlenli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Böğürtlenli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart İçin:
- 2 su bardağı un
- 125 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 tutam tuz
- 1 adet yumurta
Kreması İçin:
- 100 gram labne
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 50 gram tereyağı
- 100 gram böğürtlen
- 1/2 çay kaşığı mor gıda boyası
Böğürtlenli Tart tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak tart için un ve soğuk tereyağını elimizle yoğuruyoruz ve içine yumurta, vanilya, tuz ve şekeri ilave ediyoruz.
- Tereyağı iyice eridikten sonra streç filme sarıp 30 dakika dinlendiriyoruz.
- Daha sonra hamuru iki yağlı kağıt arasına koyup açıyoruz ve tart kalıbını yağlayıp içine yerleştiriyoruz ve çatal yardım ile kabarmaması için tabanda delikler açıyoruz . 15 dakika 170 C° fırında pişiriyoruz.
- Kreması için labne hariç bütün malzemeleri tencerede karıştırıp ocağa koyuyoruz.
- Kıvam alan kremaya daha sonra labne ekleyip 20 dakika bekletiyoruz.
- Fırından aldığımız tart soğuduktan sonra kremayı içine döküp en az 3 saat dolapta beklettikten sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.