Böğürtlenli Swiss Roll Tarifi
Böğürtlenli Swiss Roll tarifi: Böğürtlenli Swiss Roll için gerekli malzemeler nelerdir? Böğürtlenli Swiss Roll nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Böğürtlenli Swiss Roll yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı böğürtlen (blenderdan geçirilmiş)
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı böğürtlen (blenderdan geçirilmiş)
- 1 çay bardağı şeker (isteğe bağlı arttırabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı labne
- 4-5 adet çilek
Böğürtlenli Swiss Roll tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yumurtaları şekerle birlikte mikserle 2 dakika çırpın. Daha sonra 2 yemek kaşığı sıcak suyu da ekleyip şekerler iyice eriyip yumurtalar beyazlaşıp kabarana kadar uzunca mikserle çırpın. Ara ara mikserinizi dinlendirin. Böğürtleni ekleyin.
- Bu aşamada yumurtaları söndürmemek için spatula ile alttan üstte doğru söndürmeden karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika 180 derecede pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz ilk sıcağı çıkınca ters çevirip yağlı kağıttan çıkartın ve daha sonra aynı yağlı kağıdın üzerine koyup kağıtla birlikte rulo yapın ve soğumaya bırakın.