Böğürtlenli San Sebastian Cheesecake Tarifi
Böğürtlenli San Sebastian Cheesecake tarifi: Böğürtlenli San Sebastian Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Böğürtlenli San Sebastian Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Böğürtlenli San Sebastian Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 450 gram krem peynir
- 3 adet yumurta
- 200 mililitre krema
- 4 yemek kaşığı un
- 1 damla vanilya özütü
- 100 gram dondurulmuş böğürtlen
- 1 silme tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 2 su bardağı toz şeker
Böğürtlenli San Sebastian Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Krem peyniri mikser ile çırpın. Tek tek yumurtaları çırparak ilave edin.
- Krema ve vanilya özütünü de ekleyerek çırpmaya devam edin. En son unu ve 1 su bardağı şekeri de ekleyip çırpma işlemini bitirin.
- Harcınızı kalıba dökün. 18cm'lik kalıp kullanın, kalıbınız 24cm'lik ise malzemeleri iki katına çıkarın.
- Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtın ve 30 dakika pişirin. Fırına göre süre değişebilir ancak 40 dakikayı geçmemeli.
- Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelince buzdolabında 1 gece bekletin. Soğuyan cheesecake üzerine sosu hazırlayın.
- Tencereye böğürtlenleri ve şekeri koyun. Şeker eriyene kadar pişirin. Ardından limon ve nişastayı başka bir kasede karıştırıp, böğürtlenin içine dökün. Afiyet olsun.