Böğürtlenli Hindistan Cevizli Toplar Tarifi
Böğürtlenli Hindistan Cevizli Toplar tarifi: Böğürtlenli Hindistan Cevizli Toplar için gerekli malzemeler nelerdir? Böğürtlenli Hindistan Cevizli Toplar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Böğürtlenli Hindistan Cevizli Toplar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket petibör bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı (1 parmak eksik) pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 12 adet böğürtlen
Böğürtlenli Hindistan Cevizli Toplar tarifi nasıl yapılır?
- 1 paket petibör bisküviyi elinizle parçalayın. Üstüne erittiğiniz ılık tereyağını ekleyin.
- Daha sonra tereyağını erittiğiniz tavaya sütü ekleyin. Onun ısısıyla süt de ısınacaktır.
- Sütü de bisküvilerin üzerine dökünce, 2,5 yemek kaşığı kakaoyu, pudra şekerini ve vanilini ekleyip biraz yoğurun.
- Daha sonra elinize ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve hafifçe içine bastırıp 1 adet dondurulmuş böğürtlen koyun ve onu da top haline getirin. Afiyet olsun.
Böğürtlenli Hindistan Cevizli Toplar tarifinin püf noktası nedir?
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
Böğürtlenli Hindistan Cevizli Toplar tarifi için servis önerisi
Yarım saat buzdolabında beklettikten sonra servis edin.