Böğürtlenli Galette Tarifi
Böğürtlenli Galette tarifi: Böğürtlenli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Böğürtlenli Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Böğürtlenli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı tam buğday unu
- 2,5 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı soğuk su
Ortası için:
Böğürtlenli Galette tarifi nasıl yapılır?
- Bir karıştırma kabına un ve balı alıp karıştırıyoruz. Tereyağ ekleyip elimizle iyice birbirine karıştırıyoruz.
- Soğuk suyu ekleyip çok yoğurmadan hamur kıvamına getiriyoruz.
- Streç filme sarıp 35 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz. 35 dakika geçince, 2 tane yağlı kağıdın arasına koyup merdane ile yuvarlak şekilde açıyoruz.
- Böğürtlenleri ikiye bölüp orta kısmına diziyoruz.
- Hamurun kenarlarını üstüne doğru katlayıp, 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Böğürtlenli Galette tarifinin püf noktası nedir?
Şekeri az gelirse fırından çıkınca üzerine bal gezdirebilirsiniz.