Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Böğürtlenli Galette Tarifi

Böğürtlenli Galette

Böğürtlenli Galette Tarifi

Böğürtlenli Galette tarifi: Böğürtlenli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Böğürtlenli Galette nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Böğürtlenli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1,5 su bardağı tam buğday unu
  • 2,5 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı soğuk su

Ortası için:

  • 1 kase böğürtlen

Böğürtlenli Galette tarifi nasıl yapılır?

  • Bir karıştırma kabına un ve balı alıp karıştırıyoruz. Tereyağ ekleyip elimizle iyice birbirine karıştırıyoruz.
  • Soğuk suyu ekleyip çok yoğurmadan hamur kıvamına getiriyoruz.
  • Streç filme sarıp 35 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz. 35 dakika geçince, 2 tane yağlı kağıdın arasına koyup merdane ile yuvarlak şekilde açıyoruz.
  • Böğürtlenleri ikiye bölüp orta kısmına diziyoruz.
  • Hamurun kenarlarını üstüne doğru katlayıp, 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Böğürtlenli Galette tarifinin püf noktası nedir?

Şekeri az gelirse fırından çıkınca üzerine bal gezdirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025