Böğürtlenli Cheesecake Tarifi
Böğürtlenli Cheesecake tarifi: Böğürtlenli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Böğürtlenli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Böğürtlenli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 3 paket tam buğdaylı bisküvi
- 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 3 yemek kaşığı süt
Muhallebisi için:
- 4 su bardağı süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un (veya irmik)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket labne (200 gram)
- 1 paket vanilya
Sosu için:
- 2 su bardağı böğürtlen
- 3 yemek kaşığı toz şeker (ekşiliğine göre arttırılabilir)
- 2 yemek kaşığı nişasta
Böğürtlenli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- 3 paket bisküviyi rondoda veya bir poşetin içerisinde iyice ezip un haline getiriyoruz.
- Erittiğimiz tereyağı ve sütü ekleyerek kelepçeli bir kalıbın tabanına eşit bir şekilde sıkıştırarak yayıyoruz.
- Yaptığımız tabanı buz dolabına koyuyoruz.
- Muhallebi için orta büyüklükte bir tencereye süt, nişasta, un şekeri ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- En son ocağı kapatıp labne ve vanilyayı ekliyoruz. Karıştırarak ılıtıyoruz, tabanın üzerine eklyoruz.
- Sosu için küçük bir tencereye böğürtlenleri şekeri nişastayı alarak ocağa koyarak kıvamını nasıl istiyorsak su ekleyerek karıştırarak kaynatıyoruz.
- Kaynayan sosu ılıtıp muhallebinin üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz. Afiyet olsun.
Böğürtlenli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Cheesecakeyi bir gece buz dolabında bekletmenizi öneririm iyice sabitlenmesi için üzerindeki sosu başka meyvelerle de yapabilirsiniz.