Böğürtlenli Cheesecake Tarifi
Böğürtlenli Cheesecake tarifi: Böğürtlenli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Böğürtlenli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 gün
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Böğürtlenli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 2 paket tam buğdaylı bisküvi
- 1 su bardağı fındık (çekilmiş)
- 100 gram tereyağı (ya da margarin)
- 1/2 çay bardağı süt
Kreması için:
- 5 adet yumurta
- 500 gram labne peyniri
- 1 paket krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1/2 adet limon suyu
Sosu için:
- 1 su bardağı böğürtlen
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Böğürtlenli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak alt tabanımızı hazırlıyoruz. Önce kelepçeli kalıbımızı güzelce yağlayalım.
- 2 paket bisküviyi rondodan un haline gelene kadar çektirelim. Derin bir kaba boşaltalım.
- Ardından fındıklarımızı aynı şekilde fondadan geçirelim ve bisküvilerin üzerine eritilmiş yağ ve süt ile ekleyip karıştıralım.
- Yağladığımız kalıbın tabanına kaşık yardımı ile düzelterek yerleştirelim.
- Kenarlarını alüminyum folyo ile sarıyoruz ardından harcımız hazırlanana kadar dolapta bekletiyoruz.
- Derin bir kaba labne peynir ve kremayı alıp 2-3 dakika kadar çırpıyoruz. Daha sonra şekeri de ilave ederek 1-2 dakika kadar daha çırpmaya devam edelim.
- Sonra yumurtaları tek tek yedirerek 5 dakika boyunca çırpalım.
- Kalan malzemeleri de ilave ederek homojen kıvamda bir hamur elde ederek dolapta beklettiğimiz alt tabanın üzerine dökelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında ilk 10 dakika pişiriyoruz ardından 180 derecede 20 dakika kadar daha pişiriyoruz.
- Fırından çıkarmadan kalıbı salladığımızda hamur oynuyorsa pişirme işlemine bir miktar daha devam edebiliriz.
- Cheseecakemiz piştikten sonra fırını kapatıp, kapağını açmadan 1 saat dinlendiriyoruz.
- Cheseecake dinlenirken bir yandan da üst sosumuzu hazırlayalım.
- Tüm malzemeler tencereye alınarak koyulaşana kadar kaynatıyoruz ve altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Cheseecake soğuduktan sonra soğuyan sosumuzu üzerine döküyoruz ve 1 gece boyunca dolapta dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.