Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Böğürtlenli Cheesecake Tarifi

Böğürtlenli Cheesecake

Böğürtlenli Cheesecake Tarifi

Böğürtlenli Cheesecake tarifi: Böğürtlenli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Böğürtlenli Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Böğürtlenli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı için:

  • 2 paket tam buğdaylı bisküvi
  • 1 su bardağı fındık (çekilmiş)
  • 100 gram tereyağı (ya da margarin)
  • 1/2 çay bardağı süt

Kreması için:

  • 5 adet yumurta
  • 500 gram labne peyniri
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 adet limon suyu

Sosu için:

  • 1 su bardağı böğürtlen
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Böğürtlenli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak alt tabanımızı hazırlıyoruz. Önce kelepçeli kalıbımızı güzelce yağlayalım.
  • 2 paket bisküviyi rondodan un haline gelene kadar çektirelim. Derin bir kaba boşaltalım.
  • Ardından fındıklarımızı aynı şekilde fondadan geçirelim ve bisküvilerin üzerine eritilmiş yağ ve süt ile ekleyip karıştıralım.
  • Yağladığımız kalıbın tabanına kaşık yardımı ile düzelterek yerleştirelim.
  • Kenarlarını alüminyum folyo ile sarıyoruz ardından harcımız hazırlanana kadar dolapta bekletiyoruz.
  • Derin bir kaba labne peynir ve kremayı alıp 2-3 dakika kadar çırpıyoruz. Daha sonra şekeri de ilave ederek 1-2 dakika kadar daha çırpmaya devam edelim.
  • Sonra yumurtaları tek tek yedirerek 5 dakika boyunca çırpalım.
  • Kalan malzemeleri de ilave ederek homojen kıvamda bir hamur elde ederek dolapta beklettiğimiz alt tabanın üzerine dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında ilk 10 dakika pişiriyoruz ardından 180 derecede 20 dakika kadar daha pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarmadan kalıbı salladığımızda hamur oynuyorsa pişirme işlemine bir miktar daha devam edebiliriz.
  • Cheseecakemiz piştikten sonra fırını kapatıp, kapağını açmadan 1 saat dinlendiriyoruz.
  • Cheseecake dinlenirken bir yandan da üst sosumuzu hazırlayalım.
  • Tüm malzemeler tencereye alınarak koyulaşana kadar kaynatıyoruz ve altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Cheseecake soğuduktan sonra soğuyan sosumuzu üzerine döküyoruz ve 1 gece boyunca dolapta dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025