Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Böğürtlenli Cheesecake Tarifi

Böğürtlenli Cheesecake

Böğürtlenli Cheesecake Tarifi

Böğürtlenli Cheesecake tarifi: Böğürtlenli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Böğürtlenli Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Böğürtlenli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İç harcı için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 500 gram labne peyniri
  • 3 adet yumurta

Alt tabanı için:

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı süt

Üzeri için:

  • 1 su bardağı böğürtlen
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Böğürtlenli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce alt tabanı oluşturarak tarife başlıyoruz. Bisküvileri rondodan geçirip bir kaba alıyoruz 3 yemek kaşığı tereyağını eritip bisküvilere ekliyoruz, sonra sütü ekliyoruz ve güzelce karıştırıp kelepçeli kalıba taban oluşturuyoruz ve dinlenmesi için dolaba kaldırıyoruz.
  • Gelelim iç harcı oluşturmaya. İlk önce bütün katıları karıştırıyoruz (şeker, vanilya, un, nişasta) hepsini mikserle karıştırıyoruz.
  • Sonra labne peynirini ekliyoruz, onunla beraber 2 dakika karıştırıyoruz.
  • Son olarak 3 adet yumurtamızı teker teker ekleyip 2-3 'er dakika karıştırıyoruz.
  • Dolaba kaldırdığımız alt tabanın üstüne ekliyoruz ve ilk 10 dakika 200°C fırına koyuyoruz, sonraki 25 dakika ise 160°C'de pişmeye bırakıyoruz.
  • Kekiniz pişerken böğürtlenli sosunuzu hazırlayın. Böğürtleni, şekeri ve suyu sos tencerenize alın kaynayana kadar pişirin, dilerseniz böğürtlenleri blenderdan geçirebiliriz. Kaynayınca nişastayı ekliyoruz ve karıştırarak soğumaya alıyoruz.
  • Cheesecake 1 gece dolapta dinlensin (eğer gün içinde yenmesi gerekiyorsa en az 4 saat dinlensin dolapta) ve sosu ekleyin, afiyetle yiyin.

Böğürtlenli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Cheesecake pişince hemen fırından çıkarmayın, 1 saat kendi sıcaklığında fırında kalsın. 2 parmak boşluğunda fırının kapağını açık bırakın. Katıları beraber karıştırın bu çok önemli. Bir önemli nokta da malzemelerinizin hepsi oda sıcaklığında olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025