Böğürtlenli Cheesecake Tarifi
Böğürtlenli Cheesecake tarifi: Böğürtlenli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Böğürtlenli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 dilim
Böğürtlenli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 500 gram labne peyniri
- 3 adet yumurta
Alt tabanı için:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı süt
Üzeri için:
- 1 su bardağı böğürtlen
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Böğürtlenli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce alt tabanı oluşturarak tarife başlıyoruz. Bisküvileri rondodan geçirip bir kaba alıyoruz 3 yemek kaşığı tereyağını eritip bisküvilere ekliyoruz, sonra sütü ekliyoruz ve güzelce karıştırıp kelepçeli kalıba taban oluşturuyoruz ve dinlenmesi için dolaba kaldırıyoruz.
- Gelelim iç harcı oluşturmaya. İlk önce bütün katıları karıştırıyoruz (şeker, vanilya, un, nişasta) hepsini mikserle karıştırıyoruz.
- Sonra labne peynirini ekliyoruz, onunla beraber 2 dakika karıştırıyoruz.
- Son olarak 3 adet yumurtamızı teker teker ekleyip 2-3 'er dakika karıştırıyoruz.
- Dolaba kaldırdığımız alt tabanın üstüne ekliyoruz ve ilk 10 dakika 200°C fırına koyuyoruz, sonraki 25 dakika ise 160°C'de pişmeye bırakıyoruz.
- Kekiniz pişerken böğürtlenli sosunuzu hazırlayın. Böğürtleni, şekeri ve suyu sos tencerenize alın kaynayana kadar pişirin, dilerseniz böğürtlenleri blenderdan geçirebiliriz. Kaynayınca nişastayı ekliyoruz ve karıştırarak soğumaya alıyoruz.
- Cheesecake 1 gece dolapta dinlensin (eğer gün içinde yenmesi gerekiyorsa en az 4 saat dinlensin dolapta) ve sosu ekleyin, afiyetle yiyin.
Böğürtlenli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Cheesecake pişince hemen fırından çıkarmayın, 1 saat kendi sıcaklığında fırında kalsın. 2 parmak boşluğunda fırının kapağını açık bırakın. Katıları beraber karıştırın bu çok önemli. Bir önemli nokta da malzemelerinizin hepsi oda sıcaklığında olmalı.