Böğürtlenli Cheesecake Tarifi
Böğürtlenli Cheesecake tarifi: Böğürtlenli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Böğürtlenli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Böğürtlenli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 mililitre beyaz peynir
- 100 gram şeker
- 500 gram böğürtlen
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 250 mililitre krema
- 1 paket bisküvi kırıntısı
- 3 yemek kaşığı jelatin
Böğürtlenli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Önce bisküvileri tereyağ ile tabanlık yapıyoruz. 35 gram şeker ve böğürtleni kısık ateşte kaynatıyoruz. Beyaz peynirler ile diğer malzemeleri ekliyoruz.
- Beyaz peynir 50 gram toz şekeri kıvamı yumuşayana kadar birbirine karıştırıyoruz, devamında kek kalıbının tabanı için kullandığımız bisküvi kremasını ekliyoruz.
- Bir yemek kaşığı pasta jeline devamında 1 yemek kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı limon suyunu ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. 500 gram böğürtleni yarım su bardağı şekerle kısık ateşte marmelet olana kadar pişiriyoruz.
- Karışımı kek kalıbına döküyoruz ve üzerine böğürtlen sosundan döküyoruz, karışımın geri kalanını da döküyoruz ve 30 dakikalığına buzluğa gönderiyoruz.
Böğürtlenli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Blenderla değil, elinizle yavaşça karıştırın.