Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi Tarifi

Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi

Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi Tarifi

Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi tarifi: Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebi için:

  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı bal

Böğürtlen sosu için:

  • 300 gram böğürtlen
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Yulafları blenderla çekip küçük parçalar haline getirin.
  • Sütü ve çektiğiniz yulafları tencere alıp orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
  • Kıvam alan muhallebiyi 5-6 dakika soğumaya bırakın. Ardından 2 kaşık balı ekleyip iyice karıştırın.
  • Böğürtlenleri yıkadıktan sonra iyice suyunu süzün, tencereye alın. Üzerine toz şekeri serpin.
  • Kendi suyuyla 10 dakika kaynasın, tanelerin ezilmemesine dikkat edin. Hafif soğumaya bırakın.
  • İkui ürünün de hafif ılımasıyla tabaklamaya geçebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025