Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi Tarifi
Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi tarifi: Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebi için:
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı bal
Böğürtlen sosu için:
- 300 gram böğürtlen
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Yulafları blenderla çekip küçük parçalar haline getirin.
- Sütü ve çektiğiniz yulafları tencere alıp orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
- Kıvam alan muhallebiyi 5-6 dakika soğumaya bırakın. Ardından 2 kaşık balı ekleyip iyice karıştırın.
- Böğürtlenleri yıkadıktan sonra iyice suyunu süzün, tencereye alın. Üzerine toz şekeri serpin.
- Kendi suyuyla 10 dakika kaynasın, tanelerin ezilmemesine dikkat edin. Hafif soğumaya bırakın.
- İkui ürünün de hafif ılımasıyla tabaklamaya geçebilirsiniz. Afiyet olsun.