Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Böğürtlen Soslu Panna Cotta Tarifi

Böğürtlen Soslu Panna Cotta

Böğürtlen Soslu Panna Cotta Tarifi

Böğürtlen Soslu Panna Cotta tarifi: Böğürtlen Soslu Panna Cotta için gerekli malzemeler nelerdir? Böğürtlen Soslu Panna Cotta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Böğürtlen Soslu Panna Cotta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 ml. krema
  • 250 ml. soğuk süt
  • 1 paket vanilya (ya da vanilya çubuğu)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yaprak jelatin

Böğürtlen Sosu İçin:

  • 1 su bardağı böğürtlen
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1/2 su bardağı su

Böğürtlen Soslu Panna Cotta tarifi nasıl yapılır?

  • Tatlıya kıvamını verecek olan yaprak jelatinleri, kendiliğinden yumuşaması için soğuk su dolu bir kasede 5 dakika kadar bekletin.
  • Krema, süt, toz şeker ve vanilyayı küçük bir tencereye aktarın ve kısık ateşte kaynama derecesine gelene dek pişirin.
  • Soğuk suda yumuşayan yaprak jelatinlerin suyunu sıkın.
  • Jelatinleri ocaktan aldığınız tatlı karışımına katın. Karıştırarak jelatinlerin erimelerini sağlayın.
  • Tatlıyı ikram etmenizde kolaylık sağlayacak silikon ya da tek kullanımlık kapları ıslatın. Fazla sularını süzdürün. Karışımı porsiyonluk kalıplara eşit olarak paylaştırın. Kıvam alması için buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin.
  • Tatlının sosu için; böğürtlenleri, suyu ve şekeri küçük bir tencereye alıp orta ateşte 5 dakika kaynatarak pişirin.
  • Karışımı süzün.
  • Nişastayı 2 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırın. Küçük bir tencerede süzdüğünüz böğürtlen sosuna ekleyerek kısık ateşte pişirin. Hafif koyulaşan sosu ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyup, kıvam alan tatlıları servis tabaklarına ters çevirerek çıkartın. Hazırladığınız böğürtlen sos ve arzuya göre ekleyeceğiniz meyveler eşliğinde bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Böğürtlen Soslu Panna Cotta tarifinin püf noktası nedir?

Vakitten tasarruf etmek için yaprak jelatinleri, mikrodalga fırında kısa sürede çözdürebilir ya da toz jelatin kullanmayı tercih edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025