Böğürtlen Soslu Muhallebi Tarifi
Böğürtlen Soslu Muhallebi tarifi: Böğürtlen Soslu Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Böğürtlen Soslu Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Böğürtlen Soslu Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı vanilya
- 100 mililitre sıvı krema
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 150 gram böğürtlen
- 1 adet yumurta sarısı
Böğürtlen Soslu Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Böğürtlen ve 2 yemek kaşığı şekeri kısık ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Kıvamı koyu olsun isterseniz 1 tatlı kaşığı nişasta koyabilirsiniz. Sosu buzdolabına alıp soğuması için dinlendiriyoruz.
- Tencereye sütü ve yumurtayı koyup iyice çırpıyoruz. Şekeri, unu ve nişastayı ekleyip karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip, 2-3 dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Bisküviyi toz haline gelene kadar blenderda çekiyoruz.
- Bardağa ilk olarak muhallebi, sonra bisküvi, sonra yine muhallebi koyup sosumuzdan ekliyoruz. Bu şekilde istediğiniz kadar tekrarlayın. Afiyet olsun.