Böğürtlen Soslu Kek Tarifi
Böğürtlen Soslu Kek tarifi: Böğürtlen Soslu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Böğürtlen Soslu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Böğürtlen Soslu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki İçin:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2,5 su bardağı un
Böğürtlenli Sos İçin:
- 20 adet dondurulmuş böğürtlen
- 1/2 çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri İçin:
- 1/2 çay bardağı pudra şekeri
Böğürtlen Soslu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri derin bir kasede iyice çırpın. Daha sonra süt ve sıvı yağ ekleyip bir tur daha çırpın.
- Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın. Son olarak unu eleyerek ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Kek kalıbınızı yağlayın ve kek harcınızı içine dökün. 160 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
- Böğürtlenleri, küçük bir sos tavasına alın.
- Üzerine suyu ve şekeri ekleyin, biraz kaynatın. Kaynadıktan sonra süzgeç yardımıyla süzün, taneleri dışarıda kalsın.
- Tavaya sosu tekrar koyun. 1 tatlı kaşığı su ile nişastayı bir kasede karıştırın. Sosun içine yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Böylece sosunuz pürüzsüz olacak ve kıvam alacaktır.
- Sosunuzu 15 dakika buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Kekinizi fırından çıkarın, oda sıcaklığında bekletin. Üzerine sosu dökün ve pudra şekeri serpin. Şimdiden afiyet olsun.
Böğürtlen Soslu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta ile şekeri, rengi beyaz olana kadar çırparsanız daha çok kabarır ve yumurta tadı olmaz. Sos için nişastayı ayrı bir yerde suyla açmak önemli.