Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Böğürtlen Reçeli Tarifi

Böğürtlen Reçeli

Böğürtlen Reçeli Tarifi

Böğürtlen Reçeli tarifi: Böğürtlen Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Böğürtlen Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Böğürtlen Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram böğürtlen
  • 1 kilogram toz şeker
  • 2 adet karanfil
  • 1/2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Böğürtlen Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Ayıklanmış böğürtlenleri bol suda yıkadıktan sonra fazla sularını süzdürün.
  • Böğürtlenleri bir sıra böğürtlen bir kat toz şeker olmak üzere orta boy bir tencereye alın. Toz şeker sayesinde sularını salması için kapağı kapalı tencerede, oda ısısında 2 saat kadar bekletin.
  • Suyunu salan meyveleri ocağa alın. Orta ateşte başlattığınız pişirme işlemini kısık ateşte 20-25 dakika kadar sürdürün.
  • Kıvam almaya başlayan reçele taze sıkılmış limon suyu ve arzuya göre karanfilleri kattıktan sonra 3-4 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan aldığınız reçeli, soğuttuktan sonra temiz bir kavanoza aktarın. Kapağını sıkıca kapatıp karanlık ve serin bir yerde muhafaza edin. Kahvaltı sofraları ve tatlı tariflerinizde sevdiklerinizle paylaşın.

Böğürtlen Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

Reçeli, zedesiz ve ayıklanmış ve taze böğürtlenlerle hazırlamaya dikkat edin.Toz şekere bastığınız böğürtlenleri arzuya göre daha uzun sürede bekletebilirsiniz.Meyvelerin dağılmaması için reçeli karıştırmadan hazırlayın.5-10 dakika daha kısa sürede pişirdiğiniz reçeli, cam bir kapta güneş ışığında uzun süre (2-3 gün) kurutarak daha parlak reçeller hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025