Blue Velvet Cake Tarifi
Blue Velvet Cake tarifi: Blue Velvet Cake için gerekli malzemeler nelerdir? Blue Velvet Cake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Blue Velvet Cake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 100 gram yumuşak tereyağı
- 250 gram toz şeker
- 250 gram süt (içine bir yemek kaşığı sirke)
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 3 tatlı kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2-3 damla mavi gıda boyası (yeteri kadar)
Kreması için:
- 200 gram tam yağlı beyaz peynir
- 250 gram krema
- 1 paket krem şanti
- 1 kahve fincanı süt
- 1 yemek kaşığı bal
Blue Velvet Cake tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak krema hazırlanır. Krem peynir ve sıvı krema katılaşana dek çırpılır.
- Ardından toz halde krem şanti eklenir, çırpmaya devam edilir (1 poşet). Sonrasında süt ve bal da eklenir son bir kez karıştırılır, üzeri streçlenmiş şekilde dolaba yerleştirilir.
- Krema dolapta soğurken kek harcı hazırlanır. Tereyağı ve şeker krema kıvamına gelene dek çırpılır.
- Ardından yumurtalar eklenir tekrar çırpılır. İçine sirke karıştırdığımız süt, vanilya, gıda boyası eklenir, karıştırılır.
- Limon suyunun içerisine kabartma tozu eklenir, köpüren karışım kek harcına karıştırılır. Ardından kakao ve un eklenir. Topak kalmayana dek çırpılır.
- Kelepçeli kalıp, yoksa küçük boy yuvarlak borcama tabanına yağlı kağıt serili olacak şekilde boşaltılır.
- 150 derece fanlı ayarda 20 dakika pişirilir.
- Çıkan kek ip veya bıçak yardımı ile ikiye bölünür.
- Fırın kabının tabanında olan kısım pastanın üstünde kalacak şekilde arasına krema sürülür.
- Birleştirilir, kalan krema ile dışı kaplanır. Afiyet olsun.