Black Cod (Siyah Morina) Balığı Tarifi
Black Cod (Siyah Morina) Balığı tarifi: Black Cod (Siyah Morina) Balığı için gerekli malzemeler nelerdir? Black Cod (Siyah Morina) Balığı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Black Cod (Siyah Morina) Balığı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram siyah morina balığı (temizlenmiş)
- 10 gram white miso (beyaz soya fasulyesi ezmesi)
- 10 gram mirin (pirinç şarabı)
- 7 gram sake
- 2 gram soya sos
Black Cod (Siyah Morina) Balığı tarifi nasıl yapılır?
- Morina balığını temizledikten sonra fileto çıkartın. Kılçıklarını ayıkladığınız balığın derisini üzerinde bırakın.
- Sake ve mirini kaynatıp sos haline getirdikten sonra balığı tatlandırıp ızgara ya da ızgara izli döküm tavada ters yüz ederek kızartın.
- Balığın yanında servis etmek üzere arzuya göre haşladığınız kuşkonmazları, kayın mantarıyla birlikte kısa süre soteleyin.
- Beyaz soya fasulyesi ezmesiyle tabağa dekor yapın. Öncelikle sote kuşkonmaz ve kayın mantarını alıp ızgara balığı üzerine yerleştirin. Bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Black Cod (Siyah Morina) Balığı tarifinin püf noktası nedir?
Yağlı bir balık türü olan black cod balığını temizledikten sonra derisini üzerinde bırakın. Aksi takdirde pişirme esnasında dağılacaktır.