Bizcocho Tarifi
Bizcocho tarifi: Bizcocho için gerekli malzemeler nelerdir? Bizcocho nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Bizcocho yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 - 2 su bardağı un
Bizcocho tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını iki ayrı kaba aktarın. Beyazının üzerine çok az şeker ilave edin ve iki katına çıkıp beyaz bir köpük olana kadar güzelce çırpın.
- Şekerin geriye kalan kısmını yumurta sarılarının üzerine ilave edin ve güzelce çırpın. Yumurta sarıları da kremamsı bir hal almalı.
- Yumurta sarılarının üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. Güzelce çırpın.
- Ayrı bir kapta çırptığınız yumurta beyazlarını, yumurta sarılarının olduğu kaba spatula yardımıyla üç seferde parça parça ilave ederek yedirin. Alttan üste doğru, yumurta beyazlarını söndürmemeye özen göstererek yedirin.
- Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kelepçeli yuvarlak 24 ya da 22 cm'lik kek kalıbına hazırladığınız harcı aktarın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
- Ardından çıkarıp kekinizi 1 saat kadar oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlendikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Bizcocho tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta sarılarını beyazlarına, beyazlarını da sarılarına karıştırmamaya özen göstererek ayırın. Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Un miktarını kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Köpük köpük bir kıvamı olmalı. Lezzetini zenginleştirmek için içerisine sıvı yağ veya yoğurt da ekleyebilirsiniz. Limon, portakal aroması da çok yakışacaktır.