Bitter Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Bitter Çikolatalı Kurabiye tarifi: Bitter Çikolatalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bitter Çikolatalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Bitter Çikolatalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 120 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 150 gram toz şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- 1 adet yumurta
- 230 gram un
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 160 gram bitter çikolata
Bitter Çikolatalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı fanlı ayarda 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
- Bir kesme tahtasında çikolatalarınızı bıçak yardımıyla ince ince doğrayın.
- Tereyağı ve toz şekeri birlikte çırpmaya başlayın. Krema gibi bir kıvama gelince çırpmayı durdurun.
- Vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Yumurtayı ekleyin ve sadece karıştırana kadar çırpın çok fazla karıştırmayın.
- Unlu karışımı ekleyin ve çırpmaya devam edin topaklandığında çırpmayı durdurun.
- Sonrasında çikolata parçacıklarını ekleyin. Bir spatula yardımı ile karıştırmaya devam edin.
- Hamur toparlanınca parçalar kopartarak (1 yemek kaşığı ile ölçü alabilirsiniz.) yuvarlayarak üzerine bastırmadan yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Fırında pişerken kurabiyeniz yayılacaktır. Bu yüzden aralık bırakmanız önemli.
- Önceden ısıttığınız fırında 10-12 dakika pişirin. Asla fazla pişirmeyin. Fırından çıkınca biraz soğuması için bekleyin ve sonrasında servis edin. Afiyet olsun.
Bitter Çikolatalı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyelerinizi pişmedi zannedip daha fazla fırında tutmamanızı öneririz. Fırından çıkardıktan sonra sertleşecektir.