Bitter Çikolatalı Damla Kurabiye Tarifi
Bitter Çikolatalı Damla Kurabiye tarifi: Bitter Çikolatalı Damla Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bitter Çikolatalı Damla Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Bitter Çikolatalı Damla Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş)
- 3/4 su bardağı esmer şeker (100 gram)
- 1/3 su bardağı toz şeker (70 gram)
- 1 adet orta boy yumurta
- 1 adet orta boy yumurta sarısı
- 1 çimdik tuz
- 3/4 su bardağı un (205 gram)
- 1 paket vanilin (5 gram)
- 1/2 paket kabartma tozu (5 gram)
- 125 gram bitter çikolata
Bitter Çikolatalı Damla Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, esmer şeker, toz şeker ve tuz, çırpma teliyle karıştırılır.
- Yumurtalar eklenir, karıştırılır. Toplamda 3 defa olacak şekilde, 3 dakika arayla 15-20 saniye karıştırılır.
- Un, vanilin ve kabartma tozu elenerek eklenir, spatulayla karıştırılır.
- Çikolata eklenip karıştırılır. Hamur üzeri kapalı şekilde yarım saat buzdolabında bekletilir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 24 adet porsiyonlanır. Önceden fanlı ayarda 180 dereceye ısıtılan fırında 10 dakika pişirilir.
- Pişmemiş ve çok yumuşak gibi görünse de fırından çıkarılır. İlk sıcaklığı çıkınca fırın teli üzerine alınır. Afiyet olsun.
Bitter Çikolatalı Damla Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı. Paket çikolata, damla çikolatadan daha iyi eriyor. Esmer şeker yoksa yerine beyaz toz şeker de kullanılabilir.