Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bitter Çikolatalı Brownie Tarifi

Bitter Çikolatalı Brownie

Bitter Çikolatalı Brownie Tarifi

Bitter Çikolatalı Brownie tarifi: Bitter Çikolatalı Brownie için gerekli malzemeler nelerdir? Bitter Çikolatalı Brownie nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bitter Çikolatalı Brownie yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram bitter çikolata (yüzde 60 kakao içeren)
  • 150 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı granül kahve
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 su bardağı un
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Bitter Çikolatalı Brownie tarifi nasıl yapılır?

  • Orta boy sos tenceresinin içerisine iki parmak kalınlığında su ilave edin.
  • Üzerine cam bir kap oturtun ve tabana değmemesine özen gösterin.
  • Çikolataları iri parçalar halinde doğrayın. Tereyağı ve doğranmış çikolataları cam kabın üzerine aktarın.
  • Ocağınızın altını orta ateşte açın ve karıştırarak çikolata ile margarini eritin. Eridiğinde ocaktan alıp karıştırarak bir miktar soğumasını sağlayın.
  • Ayrı bir kabın içinde yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Hafif ılıyan çikolata karışımını da ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Granül kahveyi, bir yemek kaşığı kadar sıcak su ile karıştırın ve karışıma ilave edin.
  • Un, kakao, vanilya ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin ve spatula yardımıyla içerisinde un kırıntıları kalmayana ve tüm malzemeler homojen bir biçimde birleşene kadar alttan üste doğru yedirerek karıştırın.
  • Yağlı kağıt serili pişirme kabının içine brownie'yi aktarın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında brownie'yi yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Çıkarıp oda sıcaklığında 2-3 saat kadar mümkünse daha uzun bir süre dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

Bitter Çikolatalı Brownie tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritirken kullanacağınız kabın tencerenin tabanına değmediğinden emin olun. Malzemeleri birleştirme aşamasında çırpmadan, spatula yardımıyla karıştırarak birbirine yedirmeye özen gösterin. Fırından çıkardıktan sonra orta kısmında hafif bir çökme yaşanacaktır ve üzerinde çatlaklar oluşacaktır, bu sizi korkutmasın. Brownie'yi elinizden geldiğince uzun bir süre dinlendirin. Dinlendikçe tadı ve kıvamı güzelleşecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025