Bitter Çikolata Soslu Profiterol Tarifi
Bitter Çikolata Soslu Profiterol tarifi: Bitter Çikolata Soslu Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Bitter Çikolata Soslu Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 null
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Bitter Çikolata Soslu Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı su
- 1/2 paket tereyağı ya da margarin
- 4 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı un
Kreması için:
- 3 adet yumurta
- 8 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
- 1 kilogram süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Sosu için:
- 1 paket çikolata sosu
- 1 paket bitter çikolata
Bitter Çikolata Soslu Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için: su ve margarini kaynatın. Kaynayınca unu koy hamur kıvamına gelene kadar iyice karıştırarak pişirin.
- Hamuru soğumaya bırakın, ılınınca içine tek tek yumurtalı kırıp mikserle çırpın.
- Hamuru sıkma torbasıyla veya kaşık ile küçük yuvarlak şekil verin ve 180 derecede kızarana kadar pişirin.
- Pişince fırından hemen çıkarmayın, soğuyana kadar fırında kalsın ki sönmesin.
- Kreması için; tereyağı dışındaki tüm malzemeleri koyun, tencereye karıştırarak pişirin.
- Koyu bir kıvama geldiği zaman ocaktan alın ve içine tereyağı ekleyip soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı soğuyan hamurların içine sıkın.
- Çikolata sosu üzerinde yazan talimatlara göre pişirin ocaktan aldıktan sonra içine 1 yemek kaşığı tereyağ ve çikolataları ekleyin. Soğuyunca profiterolün üzerine dökün. Afiyet olsun.