Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bitli Kurabiye Tarifi

Bitli Kurabiye

Bitli Kurabiye Tarifi

Bitli Kurabiye tarifi: Bitli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bitli Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bitli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)

Bitli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri derince bir kaba alın ve güzelce karıştırın.
  • Ardından unu yavaş yavaş ilave ederek, ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve tezgahta yuvarlayarak uzatın.
  • Hazırladığınız bu hamuru bıçakla eşit parçalara bölün.
  • Her bir parçayı elinizle yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.Hazırladığınız hamurlar misket büyüklüğünde olmalı.
  • Bir fırça yardımıyla üstlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Soğuduktan sonra servis edin.

Bitli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz daha iri iri de hazırlayabilirsiniz. Bu durumda pişirme süresi daha uzun olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025