Bitli Kurabiye Tarifi
Bitli Kurabiye tarifi: Bitli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bitli Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Bitli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 5 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
Bitli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri derince bir kaba alın ve güzelce karıştırın.
- Ardından unu yavaş yavaş ilave ederek, ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve tezgahta yuvarlayarak uzatın.
- Hazırladığınız bu hamuru bıçakla eşit parçalara bölün.
- Her bir parçayı elinizle yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.Hazırladığınız hamurlar misket büyüklüğünde olmalı.
- Bir fırça yardımıyla üstlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra servis edin.
Bitli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz daha iri iri de hazırlayabilirsiniz. Bu durumda pişirme süresi daha uzun olacaktır.