Bisküvili Yaz Pastası Tarifi
Bisküvili Yaz Pastası tarifi: Bisküvili Yaz Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Bisküvili Yaz Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Bisküvili Yaz Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket petibör bisküvi (sade)
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
- 6 adet kırmızı erik
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Bisküvili Yaz Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir tencereye kreması için gerekli olan süt, un, nişasta ve toz şekeri alıp güzelce karıştırın.
- Ocağın altını açıp kıvamı koyulaşıp göz göz olana dek pişirin ve pişince altını kapatıp, içine rendelenmiş limon kabuğu rendesi ile vanilini ekleyip güzelce karıştırın.
- Bir borcamın tabanına bir sıra sade petibör bisküviyi dizin. Üstüne henüz çok sıcak olan kremayı ince bir kat halinde dökün ve üstüne bu sefer bir kat kakaolu bisküviyi dizin.
- Üstüne tekrar kremadan dökün ve bu şekilde malzemeleriniz bitene dek ilerleyin.En üst kata da krema dökün ve biraz ılıklaşması için pastayı bir kenara alın.n.
- O sırada üstü için erik sosunu hazırlayın.Çekirdeklerini çıkardığınız erikleri pudra şekeri ile birlikte bir mutfak robotuna alın ve robottan çekip püre haline getirin.
- Son olarak pastanızın üstüne bu sosu yayın.
- Buzdolabında 4 saat kadar dinlendirin.
- Ardından dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Bisküvili Yaz Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Daha ıslak bir pasta isterseniz her bir bisküvi katını krema dökmeden önce ılık sütle ıslatın. Limon kabuğu yerine portakal kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz.