Bisküvili Un Muhallebisi Tarifi
Bisküvili Un Muhallebisi tarifi: Bisküvili Un Muhallebisi için gerekli malzemeler nelerdir? Bisküvili Un Muhallebisi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Bisküvili Un Muhallebisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 100 gram margarin
- 25 adet kedidili bisküvi
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 200 gram bal kabağı (rendelenmiş)
- 3 yemek kaşığı toz şeker (bal kabağı için)
Bisküvili Un Muhallebisi tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabaklarını rendeleyin. Bir tavada 3 yemek kaşığı toz şeker ile birlikte bal kabaklarını pişirin ve soğuması için ocaktan alın.
- Ayrı bir tencerede margarin, nişasta ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
- Azar azar sütü ilave ederek sürekli olarak karıştırın.
- Bir kapta yumurta ve şekeri, şeker eriyene kadar çırpın.
- Ocaktaki unlu karışımın içerisine, yumurtalı karışımı azar azar ekleyin ve son olarak vanilini de ekledikten sonra orta ateşte sürekli karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar pişirin.
- Koyulaşan muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra son kez mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
- Kedi dillerini süte batırıp servis edeceğiniz kaseye aktarın.
- Kedi dillerinin üzerine pişirdiğiniz bal kabağı püresini yayın.
- Son olarak un muhallebisini de tüm malzemelerin üzerine gelecek şekilde yaydıktan sonra üzerine ceviz serpiştirin ve buzdolabında 2 saat soğumaya bırakın ve servis edin.
Bisküvili Un Muhallebisi tarifi için servis önerisi
Üzerini Hindistan cevizi, ceviz içi ya da bisküvi kırıntıları ile süsleyebilirsiniz.