Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bisküvili Un Muhallebisi Tarifi

Bisküvili Un Muhallebisi

Bisküvili Un Muhallebisi Tarifi

Bisküvili Un Muhallebisi tarifi: Bisküvili Un Muhallebisi için gerekli malzemeler nelerdir? Bisküvili Un Muhallebisi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bisküvili Un Muhallebisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 100 gram margarin
  • 25 adet kedidili bisküvi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 200 gram bal kabağı (rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (bal kabağı için)

Bisküvili Un Muhallebisi tarifi nasıl yapılır?

  • Bal kabaklarını rendeleyin. Bir tavada 3 yemek kaşığı toz şeker ile birlikte bal kabaklarını pişirin ve soğuması için ocaktan alın.
  • Ayrı bir tencerede margarin, nişasta ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Azar azar sütü ilave ederek sürekli olarak karıştırın.
  • Bir kapta yumurta ve şekeri, şeker eriyene kadar çırpın.
  • Ocaktaki unlu karışımın içerisine, yumurtalı karışımı azar azar ekleyin ve son olarak vanilini de ekledikten sonra orta ateşte sürekli karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar pişirin.
  • Koyulaşan muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra son kez mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
  • Kedi dillerini süte batırıp servis edeceğiniz kaseye aktarın.
  • Kedi dillerinin üzerine pişirdiğiniz bal kabağı püresini yayın.
  • Son olarak un muhallebisini de tüm malzemelerin üzerine gelecek şekilde yaydıktan sonra üzerine ceviz serpiştirin ve buzdolabında 2 saat soğumaya bırakın ve servis edin.

Bisküvili Un Muhallebisi tarifi için servis önerisi

Üzerini Hindistan cevizi, ceviz içi ya da bisküvi kırıntıları ile süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025