Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi
Bisküvili Tavuk Göğsü tarifi: Bisküvili Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Bisküvili Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Bisküvili Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 paket çikolata
- 1 paket kakaolu kek
- 1 paket bisküvi
Bisküvili Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle derin bir tencereye 1 kg sütü dökelim. Üzerine un ve şekeri ilave edip kayanayana kadar karıştıralım.
- Göz göz olduktan sonra kapatıp üzerine vanilin ve tereyagı ekleyelim.
- Daha sonra mikser ile en az 10 dakika çırpalım. Kakaolu kekimizi rondodan geçirip bir tabağa alalım. Bisküvi olarak dilediğinizi kullanabilirsiniz.
- Daha sonra orta boy kare borcama tavuk gögsünün yarısını dökelim. Diğer yarısına çikolataları kırıp karıştıralım.
- Döktüğümüz tavuk göğsünün üzerine kıydığımız keklerimizi dökelim.
- Çikolata erittiğimiz diğer yarım olan tavuk gögsünü keklerin üzerine dökelim.
- Daha sonra da blenderdan geçirdiğimiz bisküvileri üzerine serpip, mevsim meyveleri ile süsleyelim. Afiyet olsun.