Bisküvili Saray Sarması Tarifi
Bisküvili Saray Sarması tarifi: Bisküvili Saray Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Bisküvili Saray Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Bisküvili Saray Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin
Bisküvili Saray Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri robottan çekip un haline getirin ve bir borcamın dibine yayın.
- Krem şantiyi sütle beraber bir mikser yardımı ile katılaşana dek çırpın ve soğuması için dolaba kaldırın.
- Bir tencereye muhallebi için gerekli olan süt, un, şeker ve kakaoyu alın ve güzelce çırptıktan sonra ocağın altını açın.
- Sürekli karıştırarak, muhallebi göz göz kaynayana dek karıştırın ve kaynamaya başlayınca içine vanilya ile margarini ilave edin.Margarin eriyene dek karıştırmayı sürdürün ve ardından ocağın altını kapatın .
- Hazırladığınız muhallebiyi, bisküvilerin üstüne dikkatlice dökün ve oda ısısında tamamen soğumasını bekleyin.
- Muhallebi soğuduktan sonra üstüne dolapta soğuttuğunuz krem şantiyi dökün ve yayın.
- Bir gece buzdolabından dinlendirdiğiniz tatlınızı, ertesi gün dilimleyin ve rulo şeklinde sararak servis edin. Dilerseniz üstünü toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun!