Bisküvili Rulo Pasta Tarifi
Bisküvili Rulo Pasta tarifi: Bisküvili Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Bisküvili Rulo Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Bisküvili Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İçi İçin:
- 500 ml. süt (2,5 su bardağı)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
Bisküvili Hamur İçin:
- 1,5 paket petibör bisküvi (rondodan geçirilmiş)
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 3 yemek kaşığı kakao
Çikolatalı Ganaj İçin:
- 1 su bardağı krema
- 110 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı süt
Bisküvili Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Pastanın iç kısmı için orta boy tencerede süt, irmik ve toz şekeri sürekli olarak karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- İrmikli muhallebi piştikten sonra vanilini de üzerine ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Geniş bir kasede rondodan geçirilmiş petibör bisküvileri, süt, eritilmiş tereyağı ve kakaoyla birlikte yoğurun ve hamur haline getirin.
- Streç film serdiğiniz tezgaha kakaolu hamuru dikdörtgen olacak şekilde yayın ve üzerine streç film ile kapatıp merdaneyle pürüzsüz bir şekil verin.
- Üzerindeki streç filmi çıkarıp irmikli muhallebiyi ekleyin ve eşit miktarda kakaolu hamurun üzerine yayın. Merdaneyle aynı işlemi muhallebiye de uygulayın.
- Hazırlamış olduğunuz dikdörtgen halindeki yumuşak pastayı dik konuma getip rulo şeklinde sarın.
- Dış yüzeyini streç film ile kaplayıp buzdolabında en az 4 saat buzdolabında bekletin.
- Ganajını hazırlamak için kremayı bir sos tenceresine aktarın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocaktan alın.
- Doğranmış bitter çikolataları ocaktan aldığınız kremanın üzerine ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Sütü de ilave edip tekrar karıştırın.
- Hazırlamış olduğunuz ganajı, buzdolabından çıkarıp streç filmini çıakrttığınız pastanın üzerine dökün ve 5 dakika bekledikten sonra çatal yardımıyla odun yüzeyine benzeyen şekiller verip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.