Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bisküvili Pudingli Trifle Tarifi

Bisküvili Pudingli Trifle

Bisküvili Pudingli Trifle Tarifi

Bisküvili Pudingli Trifle tarifi: Bisküvili Pudingli Trifle için gerekli malzemeler nelerdir? Bisküvili Pudingli Trifle nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bisküvili Pudingli Trifle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre kaynar su (2 paket jöle için)
  • 2 paket Dr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel (ayrı ayrı hazırlanacak)
  • 20 adet çilek
  • 800 ml. süt (2 paket bisküvili puding için)
  • 2 adet yumurta sarısı (2 paket bisküvili puding için)
  • 2 paket Dr. Oetker Bisküvili Puding
  • 1 paket Dr. Oetker Krem Şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için kullanılacak)

Üzerini Süslemek İçin:

  • 5 adet çilek
  • 10 adet frambuaz
  • 10 adet böğürtlen
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 5 adet taze nane yaprakları

Bisküvili Pudingli Trifle tarifi nasıl yapılır?

  • Kaynamış suyu bir kaseye veya sos tenceresine koyun. Üzerine Dr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı derin bir kaseye aktarın.
  • Jelin içerisine doğranmış çilekler koyun ve oda sıcaklığında beklettikten sonra 1 saat buzdolabında bekletin.
  • Bir tencerenin içerisinde 400 ml süt, 1 adet yumurta sarısı ile 1 paket Dr. Oetker Bisküvili Puding tatlı karışımını sürekli karıştırarak pişirin. Birkaç aşama sonra bu pudingten tekrar kullanacağımız için dilerseniz bu noktada ikisini de pişirebilir, yarısını sonraki aşama için ayırabilirsiniz. Bu  şekilde daha pratik olacaktır. 
  • Pişen pudingi bir kaseye aktarın ve 2 dakika düşük hızda çırpın.
  • Oda sıcaklığında soğuyan pudingi kasenin içerisinde soğuyan çilekli jelin üzerine dökün.
  • Paketin içerisinden çıkan bisküvi parçalarını da her yerine eşit dağılacak şekilde yayın.
  • Çilekli bitkisel jelden tekrar hazırlayın ve kasedeki puding karışımının üzerine dökün.
  • Kasenin dışından gözükecek şekilde ikiye bölünmüş çilekleri dizin ve tekrar soğumaya bırakın.
  • Soğuyan jelin üzerine puding karışımından tekrar döktükten sonra krem şantiyi hazırlayın.
  • Krem şantiyi tatlınızın ortasına sıkın.
  • Bisküvi parçaları, çilek, frambuaz, böğürtlen ve taze nane yapraklarını dizin.
  • Pudra şekeri serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025