Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bisküvili Kesme Muhallebi Tarifi

Bisküvili Kesme Muhallebi

Bisküvili Kesme Muhallebi Tarifi

Bisküvili Kesme Muhallebi tarifi: Bisküvili Kesme Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Bisküvili Kesme Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bisküvili Kesme Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Kakaolu kısmı için:

  • 2 yemek kaşığı kakao

Arası için:

  • 1/2 paket petibör bisküvi

Bisküvili Kesme Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Derince bir tencereye aldığınız sütün üstüne irmiği ve toz şekeri ekledikten sonra, bir çırpıcı yardımı ile karıştırın ve ocağın altını açın.
  • Muhallebiniz göbek atmaya başlayana dek karıştırmaya devam edin ve altını kapadıktan sonra için tereyağını ekleyip, tereyağı eriyene dek güzelce karıştırın.
  • İçini streç filmle kapladığınız baton bir kek kalıbına muhallebinin yarısını boşaltın.
  • Kalan yarısın kakao ekleyin.
  • Mikser yardımı ile çırpıp, homojenize olmasını sağlayın.
  • Arası için petibör bisküvileri robottan çekerek un gibi inceltin ve kalıba koyduğunuz muhallebinin üstüne serpin.
  • Onun da üstüne kakaolu karışımı boşaltın ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 2 sat kadar dinlendirin.
  • Sonrasında dolaptan çıkarın ve üstünü toz Antep fıstığı ve taze çileklerle süsledikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025