Bisküvili Kesme Muhallebi Tarifi
Bisküvili Kesme Muhallebi tarifi: Bisküvili Kesme Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Bisküvili Kesme Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Bisküvili Kesme Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kakaolu kısmı için:
Arası için:
- 1/2 paket petibör bisküvi
Bisküvili Kesme Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir tencereye aldığınız sütün üstüne irmiği ve toz şekeri ekledikten sonra, bir çırpıcı yardımı ile karıştırın ve ocağın altını açın.
- Muhallebiniz göbek atmaya başlayana dek karıştırmaya devam edin ve altını kapadıktan sonra için tereyağını ekleyip, tereyağı eriyene dek güzelce karıştırın.
- İçini streç filmle kapladığınız baton bir kek kalıbına muhallebinin yarısını boşaltın.
- Kalan yarısın kakao ekleyin.
- Mikser yardımı ile çırpıp, homojenize olmasını sağlayın.
- Arası için petibör bisküvileri robottan çekerek un gibi inceltin ve kalıba koyduğunuz muhallebinin üstüne serpin.
- Onun da üstüne kakaolu karışımı boşaltın ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 2 sat kadar dinlendirin.
- Sonrasında dolaptan çıkarın ve üstünü toz Antep fıstığı ve taze çileklerle süsledikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!