Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi
Bisküvili İrmik Tatlısı tarifi: Bisküvili İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bisküvili İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Bisküvili İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 3/4 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 paket kakaolu bisküvi
Bisküvili İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri ufalayarak kalıbın dibine yayın.
- Sütü, irmiği, şekeri, vanilyayı ve çok az suyla açtığınız nişastayı bir tencereye alarak orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynayıp kıvam aldıktan sonra 3-4 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve tereyağını ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın.
- İçerisine limonun kabuğunu rendeleyerek güzelce karıştırın.
- İrmikli tatlıyı bisküvi serdiğiniz kalıba dökün ve ılımaya bırakın.
- Ilıdıktan sonra 2-3 saat buzdolabında bekleterek, afiyetle tüketin.
Bisküvili İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Karışımı sürekli çırpma teliyle karıştırarak dibinin tutmasını engelleyin.
Bisküvili İrmik Tatlısı tarifi için servis önerisi
Tatlınızı çikolata sosuyla servis edebilirsiniz.