Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

Bisküvili İrmik Tatlısı tarifi: Bisküvili İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bisküvili İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bisküvili İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilin
  • 12 adet kakaolu petibör bisküvi
  • 1/2 su bardağı dövülmüş fındık
  • 1/2 su bardağı file antep fıstığı
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş bitter çikolata

Bisküvili İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, irmik, toz şeker ve Hindistan cevizini tencereye alıp karıştırarak pişirin.
  • Kaynadıktan sonra vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Baton bir kek kalıbına streç film serin ve tatlıyı kepçe yardımıyla içine dökün.
  • Tatlının yüzeyini düzledikten sonra, petibör bisküvileri üç sıra halinde dikey bir şekilde tatlıya gömün.
  • Tatlının üstünü streç filmle kaplayın ve buzdolabında 4 saat bekletin.
  • Streç film yardımıyla tatlıyı kalıptan çıkartmak için bir tabağa ters çevirin. File badem, dövülmüş fındık ve çikolata rendeleriyle süsleyin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025