Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi
Bisküvili İrmik Tatlısı tarifi: Bisküvili İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bisküvili İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Bisküvili İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilin
- 12 adet kakaolu petibör bisküvi
- 1/2 su bardağı dövülmüş fındık
- 1/2 su bardağı file antep fıstığı
- 1/2 su bardağı rendelenmiş bitter çikolata
Bisküvili İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Süt, irmik, toz şeker ve Hindistan cevizini tencereye alıp karıştırarak pişirin.
- Kaynadıktan sonra vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Baton bir kek kalıbına streç film serin ve tatlıyı kepçe yardımıyla içine dökün.
- Tatlının yüzeyini düzledikten sonra, petibör bisküvileri üç sıra halinde dikey bir şekilde tatlıya gömün.
- Tatlının üstünü streç filmle kaplayın ve buzdolabında 4 saat bekletin.
- Streç film yardımıyla tatlıyı kalıptan çıkartmak için bir tabağa ters çevirin. File badem, dövülmüş fındık ve çikolata rendeleriyle süsleyin.