Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bisküvili Elmalı Tavuk Göğsü Tarifi

Bisküvili Elmalı Tavuk Göğsü

Bisküvili Elmalı Tavuk Göğsü Tarifi

Bisküvili Elmalı Tavuk Göğsü tarifi: Bisküvili Elmalı Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Bisküvili Elmalı Tavuk Göğsü nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bisküvili Elmalı Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket Dr. Oetker Tavuk Göğsü
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tuzsuz tereyağı
  • 3 adet elma
  • 1/2 paket bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri İçin:

  • 4 yemek kaşığı file antep fıstığı
  • 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Bisküvili Elmalı Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?

  • Elmaların kabuklarını soyup derin bir kaseye rendeleyin. 
  • Üzerlerine limonun suyunu sıkıp karıştırın.
  • Bisküvileri de parçalayarak kabın içerisine aktarın.
  • Eritilmiş tereyağı ile birlikte tüm malzemeleri güzelce yoğurun. Hazırladığınız karışıma dondurma kaşığı ile şekil verip dikdörtgen bir borcama yerleştirin.
  • Tavuk göğsü için sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine Dr. Oetker Tavuk Göğüs poşetinin tamamını ilave edin. Orta ateşte bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarin veya tereyağı ekleyin. 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ardından ocaktan alın.
  • Kalıba yerleştirdiğiniz elmalı tatlının üzerine tavuk göğsünü yayın ve buzdolabına soğumaya bırakın. Soğumuş olan tatlının üzerine tarçın, ceviz ve fıstık serpiştirip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025