Bisküvili Elmalı Tavuk Göğsü Tarifi
Bisküvili Elmalı Tavuk Göğsü tarifi: Bisküvili Elmalı Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Bisküvili Elmalı Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 kişilik
Bisküvili Elmalı Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Dr. Oetker Tavuk Göğsü
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı margarin veya tuzsuz tereyağı
- 3 adet elma
- 1/2 paket bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri İçin:
- 4 yemek kaşığı file antep fıstığı
- 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın
Bisküvili Elmalı Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Elmaların kabuklarını soyup derin bir kaseye rendeleyin.
- Üzerlerine limonun suyunu sıkıp karıştırın.
- Bisküvileri de parçalayarak kabın içerisine aktarın.
- Eritilmiş tereyağı ile birlikte tüm malzemeleri güzelce yoğurun. Hazırladığınız karışıma dondurma kaşığı ile şekil verip dikdörtgen bir borcama yerleştirin.
- Tavuk göğsü için sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine Dr. Oetker Tavuk Göğüs poşetinin tamamını ilave edin. Orta ateşte bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarin veya tereyağı ekleyin. 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ardından ocaktan alın.
- Kalıba yerleştirdiğiniz elmalı tatlının üzerine tavuk göğsünü yayın ve buzdolabına soğumaya bırakın. Soğumuş olan tatlının üzerine tarçın, ceviz ve fıstık serpiştirip servis edin.