Bisküvi Tabanlı İrmik Tatlısı Tarifi
Bisküvi Tabanlı İrmik Tatlısı tarifi: Bisküvi Tabanlı İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bisküvi Tabanlı İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Bisküvi Tabanlı İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 50 gram tereyağı
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 8 tatlı kaşığı reçel
Bisküvi Tabanlı İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Kelepçeli kalıbın her tarafını yağlıyoruz. (Borcamda da yapabilirsiniz.)
- Biskuvileri rondoda çekip eritilmiş tereyağı ve pudra şekerini ekleyip birbirine geçesiye kadar karıştırıyoruz. Kalıbın tabanına harcı yayıp kenarlardan düzelterek bardağın altı ile bastırıyoruz.
- Taban dümdüz olduktan sonra direkt o sekilde buzlukta bekletiyoruz.
- İrmik, şeker, sütü bir tencerede karıştırıp göz göz olunca içine vanilya ve Hindistan cevizini ekliyoruz . Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Buzluktan kalıbı çıkarıp sıcak muhallebiyi üzerine döküyoruz. Hafif sallayarak muhallebinin düz bir sekilde yayılmasını sağlıyoruz .Ilıdıktan sonra buzdolabından en az 3 saat kalacak şekilde bekletiyoruz.
- Tatlınız tamamen soğuduktan sonra kalıptan çok rahat çıkacaktır. 8 eşit parçaya bölerek her dilime 1 tatlı kaşığı ahududu reçeli gezdirerek servis edebilirsiniz.
- Reçel yerine limon sos ya da frambuaz sos yapabilir ya da sade olarak da servis edebilirsiniz; tercih size kalmış. Afiyet olsun.
Bisküvi Tabanlı İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebinin altı göz göz olup kaynamadan kapatılmalı. Bir gece dolapta beklediğinde daha güzel bir tatlınız olacaktır.
Bisküvi Tabanlı İrmik Tatlısı tarifi için servis önerisi
Kahvenin yaninda ozellikle tavsiye ederim