Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bisküvi Tabanlı İrmik Pastası Tarifi

Bisküvi Tabanlı İrmik Pastası

Bisküvi Tabanlı İrmik Pastası Tarifi

Bisküvi Tabanlı İrmik Pastası tarifi: Bisküvi Tabanlı İrmik Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Bisküvi Tabanlı İrmik Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bisküvi Tabanlı İrmik Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı İçin:

  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 2 paket yulaflı bisküvi (toz haline getirilmiş)
  • 3 yemek kaşığı pirinç fındık

İrmiki Tatlı İçin:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Üzeri İçin:

  • 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı
  • 8 adet frambuaz

Bisküvi Tabanlı İrmik Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Eritilmiş tereyağı, öğütülmüş yulaflı bisküvi ve pirinç fındığı bir kasede yoğurun.
  • Yağlanmış kelepçeli kek kalıbınıza bisküvili tabanı ekleyin ve bir bardak yardımıyla bastırarak tabanı iyice sıkıştırın.
  • Tabanı 1 saat buzdolabında bekletin.
  • Bir tencerede irmik, süt ve toz şekeri birleştirin ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Koyulaşan irmik tatlısına şekerli vanilin ve Hindistan cevizini de ekleyin ve bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • Buzdolabında bekleyen bisküvili tabanın üzerine oda sıcaklığına gelmiş irmikli tatlıyı ekleyin ve spatula ile üzerini düzeltin.
  • Buzdolabında 3 saat soğumaya bırakın.
  • Buzdolabında beklemiş ve soğumuş tatlının kelepçesini çıkardıktan sonra 8 dilim olacak şekilde dilimleyin.
  • Her bir dilimi toz Antep fıstığı ve frambuaz ile süsledikten sonra servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025