Biscuit Tarifi
Biscuit tarifi: Biscuit için gerekli malzemeler nelerdir? Biscuit nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Biscuit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3/4 su bardağı tereyağı (170 gram kadar)
- 1 su bardağı yoğurt (çırpılmış)
Biscuit tarifi nasıl yapılır?
- Büyük bir kaseye kuru malzemeleri eleyelim. Buzluktan çıkardığımız tereyağını küçük parçalar halinde kesip kasedeki kuru malzemelerin üzerine koyalım.
- Tereyağını un karışımına yedirelim, ufalanmış ekmek kırıntısına benzer bir un tereyağı karışımı olmalıdır.
- Çırpılmış yoğurdu bu karışıma ekleyip kaşıkla hızla karıştırıp nemli, yapışkan ve şekilsiz bir hamur elde edelim.
- Tezgahı unlayıp ve yapışkan hamuru buraya alalım. Ellerimizi unlayarak 12 kez hafifçe yoğurun, püf noktası fazla yoğurmamaktır.
- Tezgahı unlayıp hamuru elimizle beze haline getirelim. 1 cm kalınlığında açıp iki yandan ortaya katlayalım. Yanları da orta ya doğru katlayalım.
- Biraz un serpip tekrar açıp katlayalım. Bu işlemi 5 kez yapıyoruz. Ekmekleri fire vermemek için 5 cm genişliğinde kare kestim.
- Eğer yuvarlak kesecekseniz 5 santim çapındaki bir kurabiye kalıbı ya da ağzı ince olan bir bardak kullanabililirsiniz. Artan hamurları yeniden düzleştirip yeniden yuvarlaklar yapın.
- Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serip ekmekleri birbirine değecek şekilde yerleştirelim.
- Fırında pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Biscuit tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağı mutlaka buzlukta olmalı. Hamur ekmek kırıntısı görünüyor bu sizi korkutmasın olması gereken budur. Mutlaka sıcak tüketin.