Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Biscotti Tarifi

Biscotti

Biscotti Tarifi

Biscotti tarifi: Biscotti için gerekli malzemeler nelerdir? Biscotti nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Biscotti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 8 adet kuru incir
  • 1 çay bardağı çiğ badem
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 8 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu

Biscotti tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce incirleri sıcak suda bekletin ki yumuşasınlar.
  • Bir başka kapta ise yumurta, hindistan cevizi yağını ve pekmezi 2 dakika boyunca çırpın.
  • Bademleri robotta çok parçalanmadan geçirin.
  • Ardından bademleri sıvı karışımın içine koyun ve karıştırın.
  • En son unu ve kabartma tozunu da ekledikten sonra hafif yapışkan ama çok katı olmayan hamur elde etmelisiniz.
  • Bir tepsiye yağlı kağıt koyun ve elinizi hafif ıslatarak hamura baton şeklini verin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika keki pişirin.
  • Fırından çıkarın ve 10 dakika bekledikten sonra dilimleyip, her bir dilimin yüzü bakacak şekilde dizin.
  • Tekrar fırına atıp 10-15 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan ve soğuduktan sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Biscotti tarifinin püf noktası nedir?

Kuru incirler sıcak suda 5-10 dakika bekletilmeli. Keke şekil verirken elleri mutlaka ıslatmalısınız. Aksi taktirde hamur elinize yapışacaktır

Biscotti tarifi için servis önerisi

Kahvenin yanına 1 tanesi çok iyi gider.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025