Biscotti Tarifi
Biscotti tarifi: Biscotti için gerekli malzemeler nelerdir? Biscotti nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Biscotti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı pekmez
- 8 adet kuru incir
- 1 çay bardağı çiğ badem
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 8 yemek kaşığı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
Biscotti tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce incirleri sıcak suda bekletin ki yumuşasınlar.
- Bir başka kapta ise yumurta, hindistan cevizi yağını ve pekmezi 2 dakika boyunca çırpın.
- Bademleri robotta çok parçalanmadan geçirin.
- Ardından bademleri sıvı karışımın içine koyun ve karıştırın.
- En son unu ve kabartma tozunu da ekledikten sonra hafif yapışkan ama çok katı olmayan hamur elde etmelisiniz.
- Bir tepsiye yağlı kağıt koyun ve elinizi hafif ıslatarak hamura baton şeklini verin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika keki pişirin.
- Fırından çıkarın ve 10 dakika bekledikten sonra dilimleyip, her bir dilimin yüzü bakacak şekilde dizin.
- Tekrar fırına atıp 10-15 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan ve soğuduktan sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Biscotti tarifinin püf noktası nedir?
Kuru incirler sıcak suda 5-10 dakika bekletilmeli. Keke şekil verirken elleri mutlaka ıslatmalısınız. Aksi taktirde hamur elinize yapışacaktır
Biscotti tarifi için servis önerisi
Kahvenin yanına 1 tanesi çok iyi gider.