Biscotti Tarifi
Biscotti tarifi: Biscotti için gerekli malzemeler nelerdir? Biscotti nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Biscotti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı kuru kayısı
- 2 su bardağı fındık içi
- 100 gram damla çikolata
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Biscotti tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında olan tereyağı ve şekeri derin bir kabın içerinde çırpın. Karışımın içine vanilini ekleyin.
- Karışıma teker teker yumurtaları ekleyin. Her yumurta sonrasında karışımı çırparak yumurtayı karışıma yedirin.
- Un ve kabartma tozunu da karışıma ekleyin. Akışkan bir hamur elde edeceksiniz. Hamurun içine aroma vermesi için dilerseniz rendelenmiş portakal kabuğu ekleyin.
- Hamurun yarısını ayrı bir kaba alın. Kuru kayısıları doğrayın. Fındıkları dövün.
- Hamurun yarısına kuru kayısı ve fındık, diğer yarısına damla çikolata ve fındık karışımını ekleyerek spatula yardımıyla hamurları ayrı ayrı karıştırın.
- 2 ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamurları ayrı tepsilere rulo şekli vererek aktarın. Hamurlar pişerken yayılacaktır.
- Önceden ısıtılmış fırında 160-170 derecede 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Hafif renk alan biscottileri fırından çıkarıp 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Soğuduklarında tırtıklı bıçak yardımıyla parmak kalınlığında keserek ızgara tellerin üzerine dizin.
- Tellerin üzerinde renkleri dönene kadar yaklaşık 15 daha pişirin.Izgara tel yerine normal tepside 10 dakika bir yüzünü, 10 dakika diğer yüzünü fırınlayabilirsiniz.
- Biscottileri fırından çıkarıp soğutarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.