Biscotti Tarifi
Biscotti tarifi: Biscotti için gerekli malzemeler nelerdir? Biscotti nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Biscotti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 3/4 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta (beyazı üzeri için)
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı çiğ badem
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Biscotti tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç tüm malzemeyi karıştırın ve kontrollü şekilde unu ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirin. Hamuru tepsiye alın.nElinizde somon ekmeği şeklini vermeye çalışın. Ardından yumurta beyazını sürün. Önceden ısınan 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
- Fırından somun halindeki hamuru alın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra bıçak yardımı ile dilimleyin ve tekrar tepsiye dizin. Bu şekilde 15 dakika tekrar pişirin.
- İki kez fırınlama işlemi gevrek ve çıtır olmasını sağlayacak. Soğuduktan sonra biscottiler hazır. Bir fincan kahve ile şahane oluyor.