Biscotta Ricotta (Ricotta Kremalı Bisküvi) Tarifi
Biscotta Ricotta (Ricotta Kremalı Bisküvi) tarifi: Biscotta Ricotta (Ricotta Kremalı Bisküvi) için gerekli malzemeler nelerdir? Biscotta Ricotta (Ricotta Kremalı Bisküvi) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Biscotta Ricotta (Ricotta Kremalı Bisküvi) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sable (bisküvi) katı için:
- 150 gram un
- 125 gram tereyağı
- 45 gram yumurta sarısı
- 2 gram kabartma tozu
- 3 gram tuz
- 1 adet çubuk vanilya
Kreması için:
- 300 gram pudra şekeri
- 500 gram ricotta peyniri
- 1 adet çubuk vanilya
- 150 gram armut (ince ince doğranmış)
- 400 gram krema
- 25 gram yaprak jelatin (buzlu suda bekletilmiş)
- 30 gram toz şeker
- 15 gram tereyağ
- 60 gram vanilya sos
Vanilya sos için:
- 350 gram süt
- 50 gram krema
- 150 gram yumurta sarısı
- 100 gram toz şeker
- 1 adet çubuk vanilya
Şarap sos için:
- 35 cl. moskado şarap
- 200 gram toz şeker
Biscotta Ricotta (Ricotta Kremalı Bisküvi) tarifi nasıl yapılır?
- İnce ince doğradığınız armutları kararmasın diye limonlu suya alın. Tereyağıyla soteleyip toz şeker ekledikten sonra kenara alın.
- Ricotta peynirini bir tencereye alın. Pudra şekeri ve çubuk vanilyayı ilave edip çırpma teliyle karıştırın.
- Buzlu suda bekleyen jelatinleri, 50 gram kadar ılık kremayla karıştırıp karışımın içerisine ilave ederek yavaş yavaş yedirin.
- Sonrasında kalan kremayı ilave edip çırpma işlemini sürdürün. Kenarda bekleyen soğumuş armut soteyi ekleyin.
- Derin ve düz bir tepsiye serdiğiniz yağlı kağıt üzerine aldığınız karışımın üzerini spatulayla düzeltin. Donması için derin dondurucuya kaldırın.
- Tatlının sable (bisküvi) katını hazırlamak için; tüm malzemeyi karıştırıp hamur haline getirin. Kısa bir süre buzdolabında beklettikten sonra merdane yardımıyla açın.
- Dikdörtgen kalıpla kesip kabarmaması için üzerini hafifçe deldiğiniz kurabiyeleri silpat ya da yanmaz yapışmaz tava üzerinde, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 9 dakika pişirin.
- Vanilya sos için; süt ve kremayı ocakta ısıtın. Kalan malzemeleri de ilave edip kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
- Şarap sos için; malzemeleri ocağa alın. Kısık ateşte kaynatın, şarabı çektirdikten sonra kenara alın.
- Fırından çıkan ve oda ısısında soğuttuğunuz bisküvilerin üzerini aynı oranda kesilmiş kremayla kapladıktan sonra vanilya sos ve çektirilmiş şarap sos eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Biscotta Ricotta (Ricotta Kremalı Bisküvi) tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme esnasında kabarmaması için sable bisküvilerin üzerini bir çatalın ucu yardımıyla hafifçe delin.Kremayı düz bir zemine yayıp soğutun. Bisküvilerle aynı boyutta kesmeye dikkat edin.
Biscotta Ricotta (Ricotta Kremalı Bisküvi) tarifi için servis önerisi
Arzuya göre sadece vanilya sos eşliğinde servis edin.