Bienenstich (Arı Sokması Pastası) Tarifi
Bienenstich (Arı Sokması Pastası) tarifi: Bienenstich (Arı Sokması Pastası) için gerekli malzemeler nelerdir? Bienenstich (Arı Sokması Pastası) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Bienenstich (Arı Sokması Pastası) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı ılık süt
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı un
Hamurun üzerine:
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
- 1/2 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) bal
- 3 yemek kaşığı krema (yoksa süt de olur)
- 1 paket badem
Kreması için:
- 1 paket vanilyalı hızlı puding karışımı (paradiscreme vanilya)
- 300 mililitre süt
- 2 paket krema
Bienenstich (Arı Sokması Pastası) tarifi nasıl yapılır?
- Pastamızın hamuru için bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Ununuzu az az ekleyin herkeste aynı olmaz. Hamurun üstünü örtün, iki katına çıkana kadar 1 saat mayalandırın.
- Mayalandıktan sonra kelepçeli kalıba göre açıp yerleştirelim, tekrardan üstünü örtüp yarım saat mayalandıralım.
- Üstü için tereyağını tavada eritelim sonra şekeri, balı, kremayı sırasıyla koyalım en son da bademleri ekleyelim karıştıralım.
- Bademli karışımı soğuduktan sonra hamurun üstüne mayasını bozmadan koyalım. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına koyalım. Alt üst kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra pastayı ortadan keselim. Üst kısımlarını dilimlere ayıralım. Paradiscreme ile sütü mikserle çırpalım.
- 2 paket kremayı da ayrı yerde çırpalım, sonra paradiscremi kremaya az az katarak karıştıralım. Sonra kremayı pastanın üstüne koyup dilimleri dizelim, bir gün buzdolabında bekletelim.