Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bıçak Tatlısı Tarifi

Bıçak Tatlısı

Bıçak Tatlısı Tarifi

Bıçak Tatlısı tarifi: Bıçak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bıçak Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bıçak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 250 gram tereyağı
  • 3,5 su bardağı süt
  • 5 su bardağı un
  • 1/5 çay kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta

Üzeri için:

  • 12 adet kabuksuz çiğ badem

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4 damla taze sıkılmış limon suyu

Bıçak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Tatlının şerbetini hazırlamak için; su ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyene kadar şerbet karışımını karıştırın.
  • Şerbet karışımını orta ateşte kaynamaya bırakın. 15-20 dakika kadar kaynayan şerbet karışımına taze sıkılmış limon suyunu katıp 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Soğuya yakın ılık bir kıvam alması için oda ısısında ayrı bir yerde bekletin.
  • Tatlının hamuru için; tereyağını derin bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Kazein denilen süt köpüklerini kullanmamak üzere bir kaşık yardımıyla alıp kenara ayırın.
  • Eritilmiş tereyağına soğuk sütü ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Kullanacağınız unu ayrı bir kaba eleyin. Tuzla karıştırın.
  • Kaynamakta olan süt-tereyağ karışımına unu ekleyip kısık ateşte karıştırarak hamur haline getirin. Ocaktan aldığınız hamuru soğuması için ayrı bir kaba aktarıp bekletin.
  • Soğuyan hamur karışımına yumurtaları tek tek kırıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Isıya dayanıklı fırın kabını tereyağıyla yağlayıp hazırladığınız hamuru bastırarak yayın.
  • Tatlıyı kare ya da dörtkenar şeklinde dilimledikten sonra arzuya göre üzerine kabuksuz çiğ badem yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbeti ekleyip şerbetini içmesi için bekledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Bıçak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Ocaktan aldığınız şerbet karışımını soğuk su dolu bir tencere içerisine oturtup kısa sürede soğutabilirsiniz.Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalı.

Bıçak Tatlısı tarifi için servis önerisi

Arzuya göre hazırladığınız tatlıları, kaymak ve toz Antep fıstığı ilavesiyle servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025