Biberli Omlet Tarifi
Biberli Omlet tarifi: Biberli Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Biberli Omlet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Biberli Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 adet yeşil sivri biber (büyük boy)
- 1/2 adet soğan (orta boy)
- 3 adet yumurta
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Biberli Omlet tarifi nasıl yapılır?
- Küp küp doğradığınız soğan ve uzunlamasına kesip tohumlarını çıkardığınız biberleri tavada erittiğiniz yağla beraber orta ateşte pişirmeye başlayın. Tercihen yapışmaz bir tava kullanın.
- Ara ara karıştırın ve soğanlar iyice yumuşayıncaya dek pişirin.
- Bir kasede güzelce çırptığınız yumurtaları üzerine ekleyin.
- Tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatları üzerine serpiştirin.
- 2-3 dakika içinde omletin alt kısmı iyice pişince bir spatula yardımıyla kıvırarak yarısını üzerine katlayın.
- Ardından dikkatlice ters çevirerek bu şekilde 10-15 saniye daha pişirin ve tavadan alın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Biberli Omlet tarifinin püf noktası nedir?
Kabarık bir omlet için yumurtaları çatal yerine mikser veya çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Kalın ve yanmaz-yapışmaz tabanlı bir tava kullanmaya özen gösterin. Kullandığınız yumurta sayısı ve istediğiniz omlet kalınlığına göre kullandığınız tavanın boyutunu ayarlamanız gerekecektir.