Biberli Karnıyarık Tarifi
Biberli Karnıyarık tarifi: Biberli Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Biberli Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Biberli Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet patlıcan
- 200 gram kıyma
- 8 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet domates
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
Biberli Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kıymayı kavuruyoruz ve kavrulan kıymanın üzerine zeytinyağını ve tuzunu ilave ederek karıştırıyoruz.
- Soğanı ve 4 adet biberi de doğrayarak ilave ediyoruz pişiriyoruz. En son sarımsağı ve domatesi de üzerine koyarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Patlıcanların kabuklarını pijamalı olarak soyuyoruz ve kızgın yağda her tarafını kızartıyoruz.
- Kızaran patlıcanları geniş bir tencereye alıyoruz ve bıçakla ortadan kıymayı dolduracak kadar kesiyoruz çok derin kesmeyelim ki dağılmasın.
- Kestikten sonra kaşık yardımı ile kıymalı harcı patlıcanların içine dolduruyoruz ve üzerlerine birer tane biber koyuyoruz.
- Salçalı su hazırlayarak tencereye patlıcanların üzerine geçmeyecek şekilde döküyoruz.
- Kaynanana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra da kaşık ateşte 15-20 dk kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Malzemelerin hepsi piştiği için çok fazla pişirmeye gerek yok. Karnıyarıklarımız servise hazır. Afiyet olsun.