Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Biberli Karnıyarık Tarifi

Biberli Karnıyarık

Biberli Karnıyarık Tarifi

Biberli Karnıyarık tarifi: Biberli Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Biberli Karnıyarık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Biberli Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet patlıcan
  • 200 gram kıyma
  • 8 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet domates
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası

Biberli Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kıymayı kavuruyoruz ve kavrulan kıymanın üzerine zeytinyağını ve tuzunu ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Soğanı ve 4 adet biberi de doğrayarak ilave ediyoruz pişiriyoruz. En son sarımsağı ve domatesi de üzerine koyarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.
  • Patlıcanların kabuklarını pijamalı olarak soyuyoruz ve kızgın yağda her tarafını kızartıyoruz.
  • Kızaran patlıcanları geniş bir tencereye alıyoruz ve bıçakla ortadan kıymayı dolduracak kadar kesiyoruz çok derin kesmeyelim ki dağılmasın.
  • Kestikten sonra kaşık yardımı ile kıymalı harcı patlıcanların içine dolduruyoruz ve üzerlerine birer tane biber koyuyoruz.
  • Salçalı su hazırlayarak tencereye patlıcanların üzerine geçmeyecek şekilde döküyoruz.
  • Kaynanana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra da kaşık ateşte 15-20 dk kadar pişmeye bırakıyoruz.
  • Malzemelerin hepsi piştiği için çok fazla pişirmeye gerek yok. Karnıyarıklarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025