Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Biberli Et Sote Tarifi

Biberli Et Sote

Biberli Et Sote Tarifi

Biberli Et Sote tarifi: Biberli Et Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Biberli Et Sote nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Biberli Et Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 150 gram dana kuşbaşı eti (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Biberli Et Sote tarifi nasıl yapılır?

  • Domatesleri rendeleyin. Soğanları da minik küpler halinde doğrayın. Kapya biberlerin sap kısımlarından keserek iç kısımlarındaki tohumları temizleyin.
  • Kapya biberleri jülyen şekilde doğrayın.
  • Bir tavaya yağları alın. Tava ısınıp yağlar eritikten sonra kuşbaşı etleri ilave ederek kavurmaya başlayın. Etlerin rengi hafif dönmeye başlayınca soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Birkaç dakika bu şekilde kavurduktan sonra biberleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Biberler hafif yumuşayınca rendelenmiş domatesleri ekleyin.
  • Ardından 1/2 su bardağı da su ilave edip tavanızın kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Ara ara karıştırın ve baharatları, tuzunu da ilave edin.
  • Et hafif suyunu çekip etler yumuşacık pişince ocaktan alın. Biraz dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025