Biberli Et Sote Tarifi
Biberli Et Sote tarifi: Biberli Et Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Biberli Et Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Biberli Et Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 150 gram dana kuşbaşı eti (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Biberli Et Sote tarifi nasıl yapılır?
- Domatesleri rendeleyin. Soğanları da minik küpler halinde doğrayın. Kapya biberlerin sap kısımlarından keserek iç kısımlarındaki tohumları temizleyin.
- Kapya biberleri jülyen şekilde doğrayın.
- Bir tavaya yağları alın. Tava ısınıp yağlar eritikten sonra kuşbaşı etleri ilave ederek kavurmaya başlayın. Etlerin rengi hafif dönmeye başlayınca soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.
- Birkaç dakika bu şekilde kavurduktan sonra biberleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Biberler hafif yumuşayınca rendelenmiş domatesleri ekleyin.
- Ardından 1/2 su bardağı da su ilave edip tavanızın kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Ara ara karıştırın ve baharatları, tuzunu da ilave edin.
- Et hafif suyunu çekip etler yumuşacık pişince ocaktan alın. Biraz dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!