Biberli Ekmek Tarifi
Biberli Ekmek tarifi: Biberli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Biberli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Biberli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet kapya biber
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 4 çorba kaşığı zeytinyağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı süt
- 1 adet kuru maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 aldığı kadar un
- 1 fincan susam
Biberli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Kapya biberlerin çekirdekleri çıkarılarak, yıkadıktan sonra rondodan geçirilir.
- 1 büyük boy soğan küçük küçük küp küp doğranır. Rondodan geçirmek isterseniz suyunu iyice sıkmalısınız.
- Kıyılmış biberler ve doğranmış soğan geniş bir kasede karıştırılır. Karışıma tuz ve zeytinyağı ilave edilip hamur mayalanana kadar bekletilir.
- Hamur için 1.5 bardak süt (ısıtılmış, yoğurt mayalama sıcaklığında) 1 adet kuru maya geniş bir kapta karıştırılır. Karışımın içine 1'er çay kaşığı tuz ve şeker ilave edip köpürene kadar karıştırılır.
- Karışımın içine alabildiği kadar un ilave edilir. Hamur pizza hamuru gibi yumuşak olmalıdır.
- Bir kaseye zeytinyağı koyup parmaklarımızı batırarak hamurumuzu yuvarlak ince bir hale getirip üzerine biber karışımını hamurun üzerine her yerini kaplayacak şekilde yedirin.
- İsteğe göre susam serpip 175°fırında 20 dakika fansız kontrollü pişirin. Son 5 dakikada alt üst fanı açıp biraz kızarmasını bekleyebilirsiniz.
Biberli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Biberlerin suyunu sıkmanız tavsiye edilir. Harcımızın çok sulu olmaması gerekiyor.
Biberli Ekmek tarifi için servis önerisi
2 tepsi yani yaklaşık 40 adet çıkarabilirsiniz.