Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Biberli Ekmek Tarifi

Biberli Ekmek

Biberli Ekmek Tarifi

Biberli Ekmek tarifi: Biberli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Biberli Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Biberli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet kapya biber
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 adet kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 aldığı kadar un
  • 1 fincan susam

Biberli Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Kapya biberlerin çekirdekleri çıkarılarak, yıkadıktan sonra rondodan geçirilir.
  • 1 büyük boy soğan küçük küçük küp küp doğranır. Rondodan geçirmek isterseniz suyunu iyice sıkmalısınız.
  • Kıyılmış biberler ve doğranmış soğan geniş bir kasede karıştırılır. Karışıma tuz ve zeytinyağı ilave edilip hamur mayalanana kadar bekletilir.
  • Hamur için 1.5 bardak süt (ısıtılmış, yoğurt mayalama sıcaklığında) 1 adet kuru maya geniş bir kapta karıştırılır. Karışımın içine 1'er çay kaşığı tuz ve şeker ilave edip köpürene kadar karıştırılır.
  • Karışımın içine alabildiği kadar un ilave edilir. Hamur pizza hamuru gibi yumuşak olmalıdır.
  • Bir kaseye zeytinyağı koyup parmaklarımızı batırarak hamurumuzu yuvarlak ince bir hale getirip üzerine biber karışımını hamurun üzerine her yerini kaplayacak şekilde yedirin.
  • İsteğe göre susam serpip 175°fırında 20 dakika fansız kontrollü pişirin. Son 5 dakikada alt üst fanı açıp biraz kızarmasını bekleyebilirsiniz.

Biberli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Biberlerin suyunu sıkmanız tavsiye edilir. Harcımızın çok sulu olmaması gerekiyor.

Biberli Ekmek tarifi için servis önerisi

2 tepsi yani yaklaşık 40 adet çıkarabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025