Biberli Çökelek Bastırması Tarifi
Biberli Çökelek Bastırması tarifi: Biberli Çökelek Bastırması için gerekli malzemeler nelerdir? Biberli Çökelek Bastırması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kavanoz
Biberli Çökelek Bastırması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gr. sivri biber
- 500 gr. çökelek
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Biberli Çökelek Bastırması tarifi nasıl yapılır?
- Biberleri yıkayın ve çekirdeklerini ayıkladıktan sonra iri iri doğrayın.
- Çökelekle çörek otunu güzelce karıştırın ve kavanozun dibine bir parmak genişliğinde bir taban oluşturacak şekilde bastırın.
- Üstüne biraz zeytinyağı gezdirin ve üstüne biberlerden bir miktarı bastırarak koyun.
- Üstüne tekrar çökelek, tekrar zeytinyağı ve biber şeklinde kavanozu doldurun ve tüm malzemenizi bitirin.
- En üstte çökelek ve zeytinyağı kalmasına dikkat edin.Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve güneş görmeyen serin bir yerde bir hafta kadar bekletin. Ardından yemeye hazır hale gelecektir.Açtığınız kavanozu bitene dek buzdolabında saklayın. Afiyetler olsun!
Biberli Çökelek Bastırması tarifinin püf noktası nedir?
Çökeleğiniz tuzlu değilse ve ya yeterince tuzlu değilse mutlaka tuzlayın. Böylece uzun süre dayanacaktır.