Biberli Acılı Ezme Tarifi
Biberli Acılı Ezme tarifi: Biberli Acılı Ezme için gerekli malzemeler nelerdir? Biberli Acılı Ezme nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 büyük kavanoz
Biberli Acılı Ezme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 kilogram armut domates
- 1 kilogram acı biber
- 1 kilogram kapya biber
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 10 adet büyük diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 demet maydanoz
Biberli Acılı Ezme tarifi nasıl yapılır?
- Bütün sebzeleri yıkayalım ve hazır hale getirelim, 4 kg domatesi kabuklarını soymadan robottan geçirelim.
- Robottan geçen domatesi geniş bir tencereye alalım ve kapya biberleri de robottan geçirelim.
- Domateslerin üzerine biberleri ekleyin, ocağın altını açalım.
- Üzerine 1 yemek kaşığı kaya tuzunu ilave edelim. Sonra sırasıyla üzerine 1 su bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı üzüm sirkesi ve 1 yemek kaşığı kaya tuzunu ilave edelim.
- Yaklaşık 1 saat kadar pişirelim. Domates özünü bırakıp suyunu çekene kadar kaynatalım.
- 15-20 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kapatmadan başka bir tencereye sıcak su koyalım ve altını yakalım. Kavanoz kapaklarını 3-5 dakika kaynatalım.
- Acılı ezmenin tuz oranına bakalım ve eksik ise ekleyelim. Ocağın altını kapattıktan sonra ince ince kıydığımız maydanozları ekleyelim.
- Bir iki defa karıştırdıktan sonra kavanozlara paylaştırıp kaynattığınız kavanoz kapaklarıyla sıkıca kapatıp ters çevirin. Vakumlansın ve bir yerde serin uzun süre saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Biberli Acılı Ezme tarifinin püf noktası nedir?
Domatesleri ve kapya biberleri en az 1 saat kaynatın ve maydanozları ocağın altını kapatmadan atmayın. Kalori hesabı bir kavanoz için yapılmıştır.
Biberli Acılı Ezme tarifi için servis önerisi
Sabah kahvaltılarınıza arkadaş günlerinize ve akşam yemeklerinizin yanına çok yakışacak özellikle poğaça ve börek ile çok lezzetli olacaktır.