Biberiyeli Steak Tarifi
Biberiyeli Steak tarifi: Biberiyeli Steak için gerekli malzemeler nelerdir? Biberiyeli Steak nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Biberiyeli Steak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Marinasyonu için:
- 1 yemek kaşığı soğan suyu
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
- 2 çay kaşığı öğütülmüş top karabiber
- 1 tatlı kaşığı taze biberiye
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Pişirme aşaması için:
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı taze biberiye
Biberiyeli Steak tarifi nasıl yapılır?
- Taze biberiyi ince bir biçimde kıyın.
- Sarımsağın kabuklarını soyun. Rende yardımıyla en ince biçimde rendeleyin.
- Bir karıştırma kasesinin içine tüm malzemelerini aktarın.
- Etinizi bu karışımın içine koyun ve tüm iyice harmanlayın.
- Üzerini streç film ile kapatıp en az 5 saat dolapta dinlendirin.
- Demir döküm tavanızı ısıtın.
- İyice ısındığında marine ettiğiniz eti arkalı önlü mühürleyin.
- Mühürleme esnasında tereyağı ve taze biberiyi ilave ederek aromalandırın.
- İyi pişmiş istiyorsanız her iki tarafını da ortalama 4, toplam 8 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve servis edin.
Biberiyeli Steak tarifinin püf noktası nedir?
Etinizin maksimum 1,5 parmak kalığınlığında olmasına özen gösterin. Bu şekilde marinesi içine daha çabuk işleyecek ve daha çabuk pişecektir. Az pişmiş istiyorsanız arkalı önlü toplam 3, orta-iyi pişmiş istiyorsanız arkalı önlü toplam 8, çok iyi o pişmiş istiyorsanız toplam 10 dakika pişirin.