Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Biberiyeli Steak Tarifi

Biberiyeli Steak

Biberiyeli Steak Tarifi

Biberiyeli Steak tarifi: Biberiyeli Steak için gerekli malzemeler nelerdir? Biberiyeli Steak nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Biberiyeli Steak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kontrfile

Marinasyonu için:

  • 1 yemek kaşığı soğan suyu
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 2 çay kaşığı öğütülmüş top karabiber
  • 1 tatlı kaşığı taze biberiye
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Pişirme aşaması için:

  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı taze biberiye

Biberiyeli Steak tarifi nasıl yapılır?

  • Taze biberiyi ince bir biçimde kıyın.
  • Sarımsağın kabuklarını soyun. Rende yardımıyla en ince biçimde rendeleyin.
  • Bir karıştırma kasesinin içine tüm malzemelerini aktarın.
  • Etinizi bu karışımın içine koyun ve tüm iyice harmanlayın.
  • Üzerini streç film ile kapatıp en az 5 saat dolapta dinlendirin.
  • Demir döküm tavanızı ısıtın.
  • İyice ısındığında marine ettiğiniz eti arkalı önlü mühürleyin.
  • Mühürleme esnasında tereyağı ve taze biberiyi ilave ederek aromalandırın.
  • İyi pişmiş istiyorsanız her iki tarafını da ortalama 4, toplam 8 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve servis edin.

Biberiyeli Steak tarifinin püf noktası nedir?

Etinizin maksimum 1,5 parmak kalığınlığında olmasına özen gösterin. Bu şekilde marinesi içine daha çabuk işleyecek ve daha çabuk pişecektir. Az pişmiş istiyorsanız arkalı önlü toplam 3, orta-iyi pişmiş istiyorsanız arkalı önlü toplam 8, çok iyi o pişmiş istiyorsanız toplam 10 dakika pişirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025