Biberiyeli, Sarımsaklı Fırın Patates Tarifi
Biberiyeli, Sarımsaklı Fırın Patates tarifi: Biberiyeli, Sarımsaklı Fırın Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Biberiyeli, Sarımsaklı Fırın Patates nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Biberiyeli, Sarımsaklı Fırın Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy patates
- 4 diş sarımsak
- 2 dal taze biberiye
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
- 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Biberiyeli, Sarımsaklı Fırın Patates tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerin üzerini bir fırça yardımıyla fırçaladıktan sonra kabuklarını soymadan elma dilimi şeklinde kesin.
- Taze biberiyeleri küçük parçalar halinde ayıklayın. Lezzet vermesi için kullanacağımız sarımsakların kabuklarını soymayın.
- Derin bir kaba aldığınız elma dilim patatesleri; zeytinyağı, kabak çekirdeği içi, bütün sarımsaklar, biberiye, kişniş tohumu, tuz ve tatlı toz kırmızı biberle harmanlayın.
- Taze otlar ve baharatlarla harmanladığınız patates dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde dizin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında patatesler renk alıp, kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika fırınlayın.
- Fırından çıkan sıcak patatesleri, ızgara çeşitlerinin yanında sevdiklerinizle paylaşın.
Biberiyeli, Sarımsaklı Fırın Patates tarifinin püf noktası nedir?
Arzuya göre patatesleri bütün olarak kısa bir süre haşlayabilir sonrasında dilimleyerek fırında pişirebilirsiniz. Önceden haşlanan patatesler fırında pişirme süresini yarı yarıya azaltacaktır.
Biberiyeli, Sarımsaklı Fırın Patates tarifi için servis önerisi
Fırından çıkan patateslerin üzerine arzuya göre zeytinyağlı, balsamik sirkeli ve sebze çeşnili karışım gezdirebilirsiniz.